کد خبر: 187449246
تاریخ انتشار: شنبه 16 تير 1397
خانه » سایت های خبری » اخبار آفتاب » «رژه کور» از انسان مدرن می گوید/ اجرایی کردن اثری غیر قابل اجرا
نسخه چاپی
ارسال به دوستان
کارگردان نمایش «رژه کور» عنوان کرد این اثر نمایشی انسان مدرن را به تصویر می کشد؛ انسانی که به جای توجه به قواعد و قوانین، دست به نابودی و ویرانی زده است.

به گزارش چی 24 به نقل از اخبار آفتاب:
فرهنگی

کارگردان نمایش «رژه کور» عنوان کرد این اثر نمایشی انسان مدرن را به تصویر می کشد؛ انسانی که به جای توجه به قواعد و قوانین، دست به نابودی و ویرانی زده است.

علیرضا طاهری کارگردان نمایش «رژه کور» که در تئاتر مستقل تهران روی صحنه است درباره اجرای این اثر نمایشی به خبرنگار مهر گفت: «رژه کور» تا ۲۹ تیر در تئاتر مستقل تهران روی صحنه است و خوشبختانه با وجود برگزاری جام جهانی و کنکور و امتحانات دانشجویان تا امروز از استقبالی که از کار شده راضی هستم. مخاطبانی که بیشتر اهل فلسفه هستند و جهان بینی خاصی در زندگی شان دارند و همچنین اساتید هنر و فلسفه از دیدن نمایش رضایت داشتند و بازخوردهای خوبی به ما انتقال دادند.

وی درباره ویژگی های متن توضیح داد: متن «اتهام به خود» نوشته پیتر هانتکه اثری مدرن است که حتی ویژگی های پست مدرن هم دارد و خود هانتکه یکی از هنرمندانی است که شدیدا از زبان و فاصله گذاری در کارهایش بهره می برد و ایده ها و نگاه برشت و بکت را در نگارش دنبال می کند. نمایشنامه را آبان ۹۶ انتخاب کردیم و در ابتدا تنها ۲ بازیگر داشتیم. ایده اجرایی نمایش نیز از انیمیشن «تانگو» ساخته‌ زبگنیو ریبچنسکی گرفته شده است چون معتقدم متن و انیمیشن هر ۲ در جهت بیان مفهوم اثر حرکت می کنند برای شیوه اجرا از این فیلم ایده گرفتیم. مفهوم اصلی نمایش درباره انسانی است که تا به حال به آنچه باید می رسیده، نرسیده و کاری را که باید، به سرانجام نرسانده است.

طاهری درباره ایده اجرایی نمایش توضیح داد: در نمایش شاهد حضور تعداد زیادی بازیگر هستیم که وارد صحنه شده و هرکس مشغول انجام کاری است بدون اینکه این افراد به هم توجه و نگاه کنند. این کاراکترها مدام با ریختن آشغال و ایجاد صداهای ناهنجار به صحنه آسیب می رسانند. در پایان مخاطبان شاهد یک آشغال دانی هستند در حالی که در ابتدا صحنه ای خلوت و تمیز را می دیدیم.

این کارگردان بیان کرد: بسیاری معتقد هستند این متن غیرقابل اجراست اما ما تلاش کردیم با تمرین زیاد، ویژگی های متن و خشکی و خشونتی را که در کلام اثر است شناسایی کرده و به اجرا برسیم. این نمایشنامه داستان مشخص و شخصیت ندارد و تنها ۲ برخوان دارد ولی درباره آن می توان گفت که یک دید کلی نسبت به انسان مدرن دارد که به وسیله کلمات بیان می شود؛ انسانی که به دنیا می آید، قوانین و کلمات را یاد می گیرد اما درست از آنها استفاده نمی کند و به همه چیز آسیب می زند.

محمدحسین اثنی عشری، کیمیا فرخزاد، زینب براتی، سارا حسینی، غزاله نوروزی، هدیه صدر، گیسو نوعی، عاطفه علی‌محمدی، نوشین کمالی، نادر نعمتی، وهاب عباسی، پرهام رستم‌آبادی، سینوره کفاش طلب، سحر آقاجری، نیما ملک، منصوره اسدی، ریحانه جمشیدیان، مونا طلوع مروی، امیر محمدی، مصطفی الیاسی، امیرحسین بصیر، علی شجره، تندیس احمدوند، فاطمه معتبرزاده، پارمیدا صفدری، سارا صبری، کوشا ابراهیمی، ملیکا حسین‌پور، الهه نورانی بازیگران این نمایش هستند که تا ۲۹ تیرماه هر شب ساعت ۲۱ در تئاتر مشتقل تهران اجرا می شود.

در خلاصه داستان نمایش آمده است: این تئاتر یک قطعه کلامی و تصویری است برای عده‌ای مرد و عده‌ای زن. نقش ندارد و موقعیت انسان را در بستر زندگی روزمره بررسی می‌کند و به اینکه انسان آن چیزی نیست که بوده و می‌تواند باشد، اشاره دارد.

برچسب ها
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
طراحی پرتال خبری، توسط پارس نوین